Създадена да се бори с ефектите на стреса и остаряването на кожата (бръчки, сивкав тен, отпусната и вяла кожа), линия Cocoon (Кокун) дава на кожата нов живот.

ТЕРАПИИТЕ ОТ ЛИНИЯТА СЛЕДВАТ МЕТОДИЧЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРОТОКОЛ:

  • Подготовка: Детайлна диагноза на кожата. Съставяне на рецептата за красота.
  • Изключително нежно почистване по определена методика: Включва леки масажни движения, за да релаксира клиентката.
  • Микроексфолиация и стимулиране на епидермиса с цел подготовка на кожата за моделиращия ритуал.
  • Моделиращ ритуал: патентован масаж. Изключително ефективен и релаксиращ ритуал комбиниращ професионални похвати и техники от китайски масаж, шиатцу и акупресурата за релаксация, елиминиране на токсините и съживяване на клетъчния метаболизъм.
  • Маска Cocoon. Върху подготвената и стимулирана кожа се поставят различни маски в зависмост от нуждите на кожата. След това лицето се покрива с нежна марля и маска-пяна Cocoon, която създава невероятно чувство за комфорт и нежна топлина върху лицето (известната маска Cocoon, с ефект на пухена завивка). Това благоприятства проникването на активните съставки от специфичните маски в кожата.
  • Специфична грижа – финал. Върху кожата се нанасят финален активен серум и дневен крем в зависимост от направената диагноза.

В ЛИНИЯТА COCOON НА MARIA GALLAND СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ТЕРАПИИ:

COCOON ХИДРАТАЦИЯ
Създадена да се противопостави на ефекта на изсушаване и дехидратация на кожата. Възстановява естествените нива на влага в кожата, предпазва кожата от изсушване и внася ценни хидратиращи съставки патентовани от MARIA GALLAND:

Хидрофилен филмогенен агент (специфичен филм, който покрива епидермиса, за да се предотврати неусетната загуба на вода в следствие на различни фактори).

Свободни гликенджини (хидратиращ биологичен комплекс, който води до незабавна и ефикасна хидратация). Това са уникални активни елементи насищащи епидермиса с влага.

Гликенджин таласфери. Това са микросфери с морски произход, постепенно освобождаващи активните си хидратиращи елементи. Водят до дълготрайна и ефективна хидратация на кожата. Активните хидратиращи елементи действат като фини резервоари, които постепенно отделят влагата в кожата според нуждите на кожата в продължение на 24 часа.

Продължителността на терапията е около 50 минути.

COCOON СТЯГАНЕ
Терапията е предназначена за изключителен и моментален лифтинг ефект. Препоръчва се при суха, уморена, отпусната, безжизнена кожа. Кожа, която има нужда от тотална регенерация и възстановяване. Терапията се препоръчва винаги като профилактична терапия против бръчки и като поддържаща терапия.

Активни елементи във формулата за изключителен лифтинг ефект са:

Тенсин – разработен на основата на растителни екстракти /пшенични протеини/ с уникални стягащи свойства. Действа светкавично и изглажда кожата.

Рафермин – съставен от соеви мембрани богати на гликопротеини. Реорганизира и защитава колагеновите и еластинови фибри на кожата. Осигурява продължителен и дълготраен стягащ ефект.

Провитамин С – капсулиран Витамин С, който поддържа ресурсите за стягане на кожата, стимулирайки производството на колаген.

Органичен силиций – органичния силиций запазва връзките и качеството на кожните еластични фибри.

Енергиен комплекс – растителни олиго-протеини, цветен прашец, соя, авокадо, екстракт от конска опашка, микросфери на Витамин Е – за тонус на кожата и зелена глина.

Продължителността на терапията е около 60 минути.

COCOON РЕГЕНЕРАЦИЯ
Луксозна терапия предназначена за кожа, която се нуждае от подмладяване, лифтинг, регенерация и подхранване. Комплексна грижа за кожа, показваща признаци на отпускане, слаба регенерация и спешна нужда от защита. Благодарение на тази безценна терапия кожата придобива изключителен тонус и младост, колагеновите и еластинови влакна са стимулирани, засилва се сцеплението между клетките, кожата е реструктурирана и защитена. Кожата е регенерирана, с възстановен хидролипиден баланс. Тенът е свеж и блестящ.

Продължителността на терапията е 50 минути.

COCOON БЛЯСЪК И МЛАДОСТ
Благодарение на тази безценна терапия кожата придобива изключителен тонус и младост, колагеновите и еластинови влакна са стимулирани, засилва се сцеплението между клетките, кожата е реструктурирана и защитена.

Активните елементи във формулата за интензивен блясък са:

АНА – съдържа най-новите био-технологични АНА, близки по структура до тази на кожата и предоставящи 25% от кожните серамиди. Ефектът от присъствието на АНА е мека и контролирана ексфолиация, без нарушаване на клетъчната стимулация, за изглаждане на бръчките и защитен ефект;

GP4G – съдържа екстракт от планктон Артемия за енергия на клетките, стимулация, реактивиране на ензимните процеси, синтез на ДНК, РНК и фосфолипиди, придава тонус, мекота, блясък и свеж тен;

Палмария Палмата – екстракт от червено водорасло, има силен хидратиращ ефект, благодарение на комбинация от есенциални аминокиселини, балансира кожата, благодарение на минералните соли и снабдява клетките с кислород;

Салицилова киселина – елиминира мъртвите клетки от повърхността на кожата, стимулира и регенерира влакната в дермата, омекотява, тонизира, изглажда кожата;

Витамин А – стимулира клетъчната регенерация, прави кожата по-гладка, укрепва епидермиса, хидратира, изглажда роговия слой, реструктурира и регенерира, подпомага клетъчния метаболизъм, стимулира синтеза на колаген, стяга кожата, забавя процесите на стареене;

Витамин С – стимулира колагеновия синтез, тонизира кожата, бори се със свободните радикали, изсветлява тъмните петна по кожата, прави тена по-свеж, има мигновен ефект, зарежда кожата с енергия.

Продължителността на терапията е около 75 минути.

COCOON ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР
Луксозна терапия Анти-стрес за специфично лечение на околоочните зони. Комплексна грижа за безжизнена кожа загубила естествения си блясък и с бръчки на околоочния контур. Благодарение на тази безценна терапия кожата е тонизирана и стегната, блясъка е възстановен, еластичността засилена, бръчките около очите за видимо намалели.

Продължителността на терапията е около 75 минути.