Услуги

THALION

Описание

Френската луксозна козметична марка Thalion е водещ експерт в морската козметика. Предпочитана марка и в България, вече 20год!
История:
Бретан Козметик Марен (Bretagne Cosmetiques Marins – BCM е създадена в началото на 90-те от страстно влюбените в морето и неговите природни богатства – баща и син – Прижон. Те основават и разполагат лабораториите й в най-подходящата еко зона за отглеждане на специален вид червени водорасли – провинция Бретан, Франция.
Локация:
Заливът ИРОАЗ, който е със статут на Световен биосферен резерват под защитата на ЮНЕСКО. През 2007 година е избран и за 1-вият природен морски парк на Франция. Силни течения, високи амплитуди на приливи и отливи и перфектна температура: тук всичко благоприятства развитието на изключително биоразнообразие и морска фауна, произвеждаща субстанции с изключителни за козметиката и медицината свойства (захариди, аминокиселини, протеини, минерали, микроелементи, витамини и др.)
Производство:
В допълнение към идеалните климатични и географски условия, THALION притежава традиции и опит, които извеждат компанията на водещо място в сферата на преработка и производството на водорасли за различни направления в индустрията. THALION е единствената компания в Европа, контролираща процесите на производство на всички етапи: от отглеждането, през събирането, преработката на суровини до крайния козметичен продукт. Нищо не се оставя на случайността, когато става въпрос за качеството на водораслите. За период от 24 часа от тяхното събиране, водораслите се измиват и преработват в уникални по рода си, високотехнологични сушилни. След това те се микронизират, като при този процес се запазват всички активни вещества. От 18кг водорасли се извлича едва 1л концентрат.
За компанията:
В началото продуктите и терапиите на ТHALION са предпочитани на първо място от професионалните центрове за таласотерапия, които имат възможност да проверят ефективността на терапиите и на голям брой взискателни клиенти. Няколко години по-късно, именно клиентите настояват за отварянето на козметични салони към високо професионалния подход и грижи на Thalion.
Bretagne Cosmétiques Marins Груп, към която принадлежат и лаборатории THALION, преработва и търгува с 10 000 тона свежи водорасли всяка година. Bretagne Cosmétiques Marins Груп e основен играч в морската козметология. 75% от оборота на фирмата е ориентиран към експорт. В компанията работят 46 души, а годишният приход на компанията е 7,5 млн. евро.
С продуктите и терапиите на THALION работят повече от 3 000 центъра в повече от 50 страни. Престижни партньори на THALION са и луксозни 4 – 5-звездни SPA хотели в цял свят!

Споделяне: