Услуги

Епилация с кола маска

Описание

Епилацията с кола маска е най-популярната процедура за премахване на нежеланото окосмяване. Тя има редица предимства пред останалите методи. Например когато премахваме косъмчетата със самобръсначка, те се прерязват. Вследствие стават по-гъсти, по-твърди и растат по-бързо. При кола маската е съвсем обратното –  косъмчетата се отскубват заедно с корена и стават все по-редки, тънки, растат по-бавно. Друга основна разлика е, че когато премахваме окосмяването с бръснене, косъмчетата поникват отново едва след няколко дни. Ако решим да използваме кола маска, можем да се радваме на гладка кожа със седмици. Сред предимствата е и че се премахват мъртвите клетки.

Кола маска може да се прави на почти всяка част от тялото: лице, ръце, гърди, корем, крака и интимни части. Обикновено болезнено е там където кожата е нежна.

Как действа колата маска?
Косъмчетата растат на три етапа. По време на пърият етап в космения фоликул се оформя коренът на косъма и той започва да расте. През втората фаза косъмът прониква през кожата. След време косъмът пада сам и тогава започва третият етап, когато фоликулът е празен и ще израсте ново косъмче. Точно поради тази причина не може да има вечно обезкосмяване, но пък при редовни процедури косъмчетата осезаемо намаляват. Кола маска изкоренява косъма и на него са му необходими седмици, за да израсте наново.

Споделяне: